Stress

33% voksne og 25% børn i Danmark befinder sig i en kronisk stress-tilstand.
Er du én af dem? Hvordan er dit stressniveau?Svært ved at falde i søvn, svært ved at vågne?


Tankemylder, hukommelsesproblemer, kort lunte, udbrændthed, overtændthed, uro, angst, smerter i muskler og led...?


Stress har mange ansigter (og de er sjældent kønne). Alle ved at langvarigt stress er skadeligt, men ved du præcist HVORFOR og hvad LØSNINGEN kan være? Det kan du blive lidt klogere på, hvis du altså lige har 3 min.


Stress er dybest set hormoner i form af adrenalin, kortisol m.fl.

De dannes i binyrerne og giver signal til kroppen: "Nu skal der blod til hjerne og muskler. Der skal kæmpes eller flygtes, og der skal tænkes hurtigt".

Når "kampen" er overstået, skal kroppen tilbage til normaltilstand, hvor den skal optage næring og bygge op.


Chok/traumer, miljømæssige belastninger, tanker og følelser kan skabe og fastholde dig i en konstant kamp/flugt tilstand.

Kroppen bygger ikke op, men brydes langsomt ned.

Magnesium

Produktion af stresshormoner kræver bl.a. store mængder Magnesium. Magnesium er vitalt for kroppens funktioner, og uden Magnesium ender Calcium i nyrerne, hjernen, muskler og led og ikke i f.eks. knoglerne.


Dehydrering

Når kroppen er i stress, fungerer nyrerne dårligt. Kroppen optager ikke nok VAND, og der opstår mangler af elektrolytter/mineraler (magnesium, zink, natrium, kalium, calcium, og klorid). Det komplicerede sammenspil mellem hormoner, organer, elektrolytter osv. kommer i ubalance.


Zink

Er vigtig ift. at bekæmpe virus, indgår i mere end 200 enzymer og er vigtig ved dannelsen af nye celler. Ved zinkmangel kommer vores immunsystem, fordøjelse og celledannelse i ubalance.


Calcium

Er en vigtig byggesten, men er det ophobet i muskler og led, mærker vi træthed og ømhed og endnu værre er kalk i hjernen. Forkalkning af nyrerne nedsætter deres funktion, og kroppen bliver dårligere til at optage f.eks. Magnesium. Nøglen til Calcium-balance er Magnesium.


VIGTIGT! Man kunne forledes til at tro, at vi kan ordne underskuddet af mineraler/vitaminer/sporstoffer ved at øge indtaget via kosttilskud.

Det virker bare ikke, og det er dyrt! Man skyller penge ud i toilettet.

Først når årsagen til manglerne er fjernet, kan kroppen begynde at fylde depoterne igen.


Kinesiologi, en metode til hjælp: Ved at fjerne belastninger fra chok/traumer, miljø, tanker og følelser, kan kinesiologi få dig ud af kamp/flugt tilstanden.

Ved at teste dit stressniveau både i starten og i slutningen af behandlingen, kan vi se til, at der ikke er stress i dit system efter afbalanceringen. Din krop vil efterfølgende begynde at optage mineraler, vitaminer og sporstoffer meget bedre, og depoterne bygges op igen.

Din kropsfunktioner bliver optimeret, din generelle sundhed og modstandskraft forbedres, der kommer mere ro og stabilitet i tanker og følelser.

Mindre stress, bedre liv.


Kærligst, -Inuk


TILBAGE