Bachs Blomstermedicin
 

Bachs Blomstermedicin

Jeg bruger først og fremmest Bach Blomstermedicin som en kæmpe støtte til kinesiologi-behandlingen.
Du kan vælge at få en behandler-flaske med hjem, som kan støtte dig i dit videre arbejde med dit mål i ugerne mellem dine besøg hos mig.
Her kan flasken enten være rettet mod det specifikke mål vi har sat for behandlingen, eller en anden problematik du gerne vil arbejde med sideløbende.
 
Bachs remedier kan bl.a. være en rigtig stor hjælp, hvis du f.eks lider af angst, sorg, depression eller har andre uønskede følelser og tanker.
 
Bachs blomsterremedier er energi-essenser af forskellige blomster, lavet af den engelske læge og homøopat Dr. Edward Bach.
Han fandt ud af, at disse helt særlige blomster kan påvirke vores energilegeme, til en større balance.
 
Bachs filosofi er, at det er vores sind der skaber ubalancerne i kroppen, og at det dybest set er en ubalance mellem personlighed og sjæl, der skaber alle sygdomme.
Gennem at påvirke sindet med den positive energi, som remedierne bidrager med, kan man få større bevidsthed om, hvor man skal arbejde med sig selv.
 
Remedierne hjælper dig med at nærme dig din egen sjæls-energi og leve som den du egentlig er.
 
Bachs blomstermedicin er fantastisk til dig, der ønsker personlig og spirituel udvikling. Men de kan bruges med stort held af alle, også til børn og dyr.
 
Bachs blomsterremedier er 100% fri for bivirkninger.
 
Bachs Blomsterremedier
 

38 blomster - 38 følelser.

 
Der er 38 forskellige Bach-remedier til 38 forskellige følelser. Her er et udvalg:
 
 • Måske du er angst uden rigtig at vide hvorfor. Så kan Bævreasp / Aspen hjælpe, så du kan opnå indre ro og sikkerhed.
 • Er du derimod klar over hvad din frygt handler om og du har fobier mod noget og lider af generthed, kan Abeblomst / Mimulus hjælpe dig med at nyde livet uden frygt og nervøsitet.

 • Måske er du typen som sætter en glad maske op, så ingen kan se at du i virkeligheden lider. Så kan Agermåne / Agrimony hjælpe dig, så du bedre kan udtrykke dine inderste følelser.

 • Måske du er udpræget æstetiker og har svært ved at acceptere dit eget udseende. Så kanSødæble / Crap Apple hjælpe dig til at holde af dine ufuldkommenheder.

 • Måske du har lidt et stort tab og har fået et chok. Så kan Fuglemælk / Star of Bethlehem trøste, lindre og forløse.

 • Måske du kæmper med at acceptere de forandringer, der følger med til at leve, eller har svært ved at beskytte dig selv mod andres energi. Så kan Valnød / Walnut give dig den fornødne beskyttelse, så du kan gennemføre dine planer, uden at andre kan tage modet fra dig.

 • Måske har du en lille, indre kritiker siddende i maven, som hindrer dig i at se det gode i andre og som dybest set gør dig utilfreds og ked af det. Så er Bøg / Beech det remedie der hjælper dig til at acceptere ufuldkommenhed hos dine medmennesker og opleve samhørighed med andre trods forskelligheder.

 • Måske er du fuldstændig udmattet og har brugt alle dine energi-reserver efter en lang og svær periode med personlige vanskeligheder, sygdom eller anden belastning. Så har Dr. Bach lavet Oliven / Olive, et remedie til rekonvalescens, som hjælper til at genoprette din gamle styrke og vejlede dig til at passe på dig selv.

 • Måske oplever du denne pludselige, kortvarige depression som opstår ud af det blå uden umiddelbar grund. Du oplever at mørket sænker sig over dit liv uden du kan handle i det. Det kan eksempelvis være noget du oplever som PMS. Her kan du få hjælp af Agersennep / Mustard, for at bevare din indre stabilitet og fred.
Der er mange flere grundfølelser et menneske kan opleve, og tilsvarende et Bachs blomster-remedie, som passer til og kan afbalancere dem.
 
Bach til børn
 

Bach til børn.

 
Remedierne er en gave til forældre som oplever at deres børn er ude af balance.
Bach til en barn er den blideste måde at hjælpe dem ud af deres lidelse, når de har reaktionsmønstre som gør livet svært for dem.
 
 • Et barn som har brug for Cikorie / Chicory, er af natur meget kærlig og sætter pris på at blive nusset meget og på at få opmærksomhed. Alle børn skal selvfølgelig have masser af kærtegn og opmærksomhed, men et barn i ubalance kan blive nærmest besidderisk over for én eller begge forældre og kan blive manipulerende i deres forsøg på at tiltrække sig opmærksomhed. I disse tilfælde kan dette remedie give dem en balance og ro i dem selv, så de ikke behøver forældrenes konstante forsikring om, at de er gode nok.

 • Et barn kan meget nemt opfange når deres nærmeste ikke har det godt. Hvis et barn viser tendens til at være overmåde bekymret for, om der skal ske mor eller far noget og måske derfor bliver nødt til at holde øje med dem hele tiden kan det hjælpes med Rød hestekanstanie / Red Chestnut. På den måde vil de blive bedre til kun at hjælpe når de bliver bedt om det og til at have medfølelse uden at være ængstelige.

 • Mange børn lider i perioder af angst og kan have svært ved at sove og har måske oveni købet mareridt. Hvis barnet er ængsteligt uden egentlig og tydelig grund vil Bævreasp / Aspen kunne gøre en meget stor forskel. Sammen med Valnød / Walnut, som bl.a. hjælper når der er forandringer i barnets liv, kan man styre uden om perioder med uro og bringe trygheden tilbage i barnets liv.

 • Med til et barneliv hører også mange gange skuffelse. Ting kan gå i stykker og det samme kan venskaber. Man kan blive syg på dagen for den store udflugt man glædede sig til eller man har fået et løfte som ikke blev holdt. Så kan barnet ryge ind i en Ensian / Gentian tilstand og blive frygteligt kede af det. Dette remedie vil hjælpe barnet til hurtigere at komme videre fra nederlaget.

 • Et raseri-anfald med et hysterisk barn man ikke kan nå ind til kan i mange tilfælde standses med Kirsebærblomme / Cherry Plum.
Husk dog at børnene rigtig tit er et spejl på os selv, så mange gange er det en rigtig god idé også at give os forældre behandling, for at børnene slipper deres uhensigtsmæssige mønstre.
 
 
Bachs Blomster
 

Bach-behandler.

 
Min Bach blomstermedicin uddannelse har jeg taget hos Susanne Løfgren, som underviser ud fra Bachs International Education Program.
Det er en vanvittig spændende uddannelse hvor der bliver undervist ud fra principper om det hele menneske.
 
Jeg har desuden arbejdet med Bachs blomstermedicin på store dele af min kinesiologi-uddannelse og har efterhånden opnået et indgående kendskab til dem og deres mange anvendelsesmuligheder.
 
 
Man lærer dog hele tiden noget nyt når man arbejder med dem, og det er en verden som kun bliver mere og mere spændende, som man træder ind i den.
 
Man skal ikke nødvendigvis være behandler for at interessere sig for Bachs blomster-medicin og for at tage kurser i det. Det er nok at have lysten til at høre mere om dem og til at hjælpe sig selv og sine nærmeste til et liv i større balance.
 
 Fordi remedierne er fuldstændig uden bivirkninger, kan man sagtens prøve sig frem på sig selv, venner og familie (med deres samtykke naturligvis). Det værste der kan ske er at det ikke virker.
Jeg vil dog altid anbefale at man finder en erfaren Bach behandler, hvis man vil have gode resultater på dybere problematikker.
 
Mange bruger også Bach blomstermedicin til hunde og andre kæledyr. F.eks nytårsaften, når fyrværkeriet brager.
Der er behandlere b.la. Kinesiologer, som specialiserer sig i at lave alternativ behandling på dyr.
Mange af dem bruger Bachs blomsterdråber og har stor indsigt i hvordan man kan bruge dem for at få kæledyr i balance. Også store dyr som f.eks heste, har stor støtte i kinesiologi og Bachs dråber.
 
I Danmark er det firmaet Mezina der forhandler Bachs blomstermedicin, men du kan købe dem i alle helsekostforretninger, i Matas og flere steder på nettet. Bla.a. hos Helsam.
 
Bachs nødhjælpedråber
 

Bachs nødhjælpsdråber / Rescue Remedy.

 
Et godt sted at starte er med Nødhjælpsdråber. Dr. Bach lavede et blandingsremedie som han kaldte Rescue Remedy.
 
Det består af fem blomster remedier:
 • Balsamin / Impatiens til utålmodighed.
 • Fuglemælk / Star of Bethlehem til traumer.
 • Kirsebærblomme / Cherry Plum til hysteri.
 • Soløje / Rock Rose til panik og rædsel.
 • Klematis / Clematis for at kunne blive i nuet.
Tilsammen udgør de et remedie som er skabt til nødsituationer og stressende begivenheder.
 
Man kan tage det ved uheld og ulykker, store og små og evt. mens man venter på hjælp. 
Når man bliver stresset og har mistet overblikket. 
Når man skal præstere noget, eksamen eller før en optræden.
Ved pludselig dårlige nyheder eller efter et skænderi (skænderiet kan endog undgåes, hvis man tager rescue inden).
 
Ved alle disse situationer og mange flere er det en kæmpe støtte.
Jeg har det personligt altid med mig når jeg forlader huset.
 
Bachs nødhjælpesremedie findes som dråber, som sprayflaske, pastiller eller tyggegummi.
 
Jeg fortrækker dråber eller spray, da jeg oplever den hurtigste og stærkeste effekt, men pastillerne kan være rigtig udmærkede til børn da de smager godt og er uden alkohol og tilsætningsstoffer.
 
Som med enkeltremedierne er der ingen bivirkninger, de er ikke vanedannende og man kan ikke overdosere.
 
Der findes desuden en Bach nødhjælpscreme som er meget effektiv mod små sår og rifter, soleksem og andre hudirritationer.
Den indeholder udover de fem nødhjælpsremedier også Sødæble / Crap apple som renser.
 
Dr. Edward Bach Blomstermedicin
 
 

Dr. Edward Bachs egne ord fra bogen "Helbred dig selv":

 
"Det er ikke denne bogs mål at antyde, at lægekunst er unødvendig, dette er langt fra hensigtsmæssigt; men et beskedent håb, at den bliver en vejledning for dem, som vil søge den virkelige oprindelse til deres sygdom i sig selv, således at de kan hjælpe sig selv til helbredelse.
 
Forhåbentligt kan den desuden stimulere de der virker både inden for lægevidenskaben og religiøse retninger, dem hvem menneskehedens velfærd ligger på sinde, til at fordoble deres anstrengelser for at lindre menneskelige lidelser og således fremskynde den dag, da sygdom fuldstændig overvindes.”
 
”Hovedårsagen til den moderne lægevidenskabs mangler er, at den behandler resultater og ikke årsager. I mange århundreder har sygdommens virkelige natur været skjult på grund af en materialistisk opfattelse, og således har selve sygdommen fået mulighed for at øge sin ødelæggelse, eftersom den ikke er angrebet i sit oprindelige udspring...... Sygdom vil aldrig blive kureret eller udryddet med de nuværende fysiske metoder af den simple grund, at sygdom i sin oprindelse ikke er fysisk.”
 
”Sygdom er i det væsentlige resultatet af en konflikt mellem sjæl og sind og vil aldrig blive udryddet uden en åndelig og mental indsats. En sådan indsats kan, når den er udført med indsigt, som vi senere skal se, kurere og hindre sygdom ved at fjerne de grundfaktorer, som er den primære årsag. Ingen indsats rettet mod kroppen alene kan gøre andet end overfladisk reparere skaden, og heri er der ingen helbredelse, eftersom årsagen stadig er virksom og når som helst kan vise sig i en anden form.”
 
Læs også Lars Muhl's artikel om Bachs Blomstermedicin, hvor han også anbefaler at man læser ovennævnte bog. Det er en dybt spirituel bog som ikke bare handler om sygdom og helbredelse, men om selve sindets natur.
 

"Bach dit barn op"

Læs min anmeldelse af
Susanne Løfgrens bog om
Bach til børn.
 
Bach dit barn op
 
Zidsel Rosing - Kinesiolog RAB - Den Helende Forvandling | CVR: 36208465 | bygaden 35, Torrild, 8300 Odder  | Tlf.: +45 51 55 91 99 | zidsel.kinesiolog@gmail.com